Waarom kiezen voor een invalzaag?

Van plan om een aantal zaagwerkzaamheden te verrichten? Dan is de invalzaag wellicht de machine voor jou. Invalzaagmachines hebben namelijk meerdere voordelen in vergelijking tot andere zaagmachines. Denk hierbij aan de bijgeleverde geleiderail en de invalfunctie. Naast deze bijzonderheden heeft de invalzaag nog veel meer handige eigenschappen. Deze als zowel het gebruik van de invalzaagmachine zullen worden uitgelegd in deze blog.

Invalzaagmachine

Eigenschappen invalcirkelzaag

Zoals al duidelijk werd heeft de invalzaag een aantal handige functies. Zo kun je met behulp van een geleider mooie zaagsneden maken. Deze accessoire zorgt er namelijk voor dat je meer controle hebt tijdens het zagen. Het is namelijk een soort van liniaal, welke je onder de invalcirkelzaag bevestigd. Deze liniaal bevestig je vervolgens weer op het te zagen materiaal. Hierdoor kun je eenvoudig langs de geleider heen zagen, waardoor kaarsrechte zaagsneden kunt creëren.

Een andere eigenschap is de invalfunctie. Om deze functie staat de invalzaag bekend. Met behulp van deze functie kun je namelijk middenin een plaat een zaagsnede maken. Het zaagblad beweegt in dit geval naar beneden. Hiervoor plaats je de invalzaag op de gewenste plaat, start de elektromotor van de machine en begint vervolgens met zagen.

Tips voor het gebruik

Wanneer je met een invalcirkelzaag gaat werken, dan kunnen een paar tips vast goed van pas komen. Net als bij elke andere zaagmachine is veiligheid ontzettend belangrijk. Draag daarom de juiste veiligheidsmiddelen, zodat er bij een ongeluk geen letsel ontstaat. Tevens kan een draadloze zaagmachine uitkomst bieden. Je kunt dan immers niet meer struikelen over het snoer van de machine. Ook kun je eenvoudig op diverse plaatsen, waaronder buiten, de werkzaamheden verrichten.

Naast een accu invalzaagmachine is er één met een stofafzuiging ook aan te raden. Een afzuiging zorgt er namelijk voor dat zaagsel/stof tijdens het zagen wordt afgezogen. Hierdoor voorkom je dat er deeltjes in je oog terecht komt. Natuurlijk kunnen niet alle deeltjes worden opgevangen en is het dragen van een veiligheidsbril verstandig.

Comments are closed.