Stapsgewijs verhuizen

Er moeten een hoop zaken geregeld worden voordat je naar een nieuwe huur- of koopwoning kan verhuizen. Door secuur te plannen zorg je voor een goede voorbereiding en een vlot verloop van de uiteindelijke verhuizing.

Verhuisplanning opstellen

Begin enkele maanden voor de verhuizing met het opstellen van een verhuisplanning. Bedenk allereerst wat je meeneemt of achterlaat. Oude spullen kan je verkopen of weggeven op bijvoorbeeld Marktplaats of een rommelmarkt. Het is ook mogelijk om oude elektronische apparatuur in te leveren bij winkelketens of bij jouw gemeente. Onnodig veel spullen verhuizen kost namelijk geld en moeite. Daarnaast zijn er belangrijke zaken die geregeld moeten worden, zoals:

 

  • het aanvragen van verhuisverlof;
  • het aanmelden van de kinderen bij hun nieuwe school;
  • het regelen van gas, water, elektra en internet voor de nieuwe woning;
  • het doorgeven van een verhuizing of adreswijziging bij instanties.

 

Vakkundige verhuishulp inschakelen

Het verhuizen van je inboedel vergt veel tijd en inspanning. Er zijn echter veel mensen die liever zelf de complete verhuizing uitvoeren. Voor huishoudens met een lager inkomen blijft dit een interessante optie. Desalniettemin biedt het inschakelen van professionele verhuizers veel voordelen. Zo hebben zij ervaring met het verhuizen van zware of breekbare objecten. Hierdoor is de kans op schade aanzienlijk kleiner. Het is zelfs mogelijk om voordelig een verhuisteam in te schakelen. Prijsvechters bieden namelijk vaak services aan voor een voordelige prijs.

Verzekeringen en vergoedingen controleren

Breng je verzekeraar tijdig op de hoogte van je verhuizing en controleer of jouw inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing. De meeste verhuisbedrijven verzekeren standaard de inboedel tijdens een verhuizing. De voorwaarden verschillen per aanbieder dus het is altijd verstandig om de condities en voorwaarden te checken. Daarnaast kun je nagaan of je in aanmerking komt voor een verhuisvergoeding. Deze kan van toepassing zijn wanneer je bijvoorbeeld verhuist voor een nieuwe baan of vanwege een sloop of renovatie aan de oude woning.

Laatste voorbereidingen voor de verhuisdag

Begin vroegtijdig met inpakken en verdeel dit over meerdere dagen. Om een duidelijk overzicht te behouden, kun je dit het beste per kamer doen. Voor de verhuisdag zelf is het handig om opvang voor je kinderen en huisdieren te regelen. Denk eraan om op de verhuisdag de meterstanden van de oude woning te noteren. Maak desnoods een foto van de meterstanden voor bewijsmateriaal.

Uiteindelijk komt dan het moment van vertrek. Vergeet niet om afscheid nemen van de buren!

 Bron: https://woonaanrader.nl/

Bron: https://www.woonhint.nl/

Comments are closed.