Maak een slaapkamer van je zolder

Heb je een mooie, ruime zolder waar je momenteel eigenlijk niets meer mee doet dan gebruiken als bergruimte of washok? En zou je er liever een meer functionele ruimte van maken? Dan kun je er voor kiezen om deze etage om te toveren tot een waardige slaapkamer.

Waarom zou je je zolder in gebruik nemen als slaapkamer?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om je zolder als slaapkamer te gaan gebruiken, zoals ruimtegebrek op de ondergelegen etage of simpelweg het feit dat je een grotere en meer sfeervolle slaapkamer wenst voor jezelf of juist voor je kinderen.

Veel huizen hebben op de eerste verdieping twee, drie of vier slaapkamers. Als je gezin groter is dan het aantal kamers dat je beschikbaar hebt, is het creëren van een extra slaapkamer op de zolder een logische stap.

Of misschien wil je juist wel die eerste etage voor jezelf houden en een prachtige, grote zolderslaapkamer voor je kinderen maken. Door ze hun eigen etage te geven waar ze kunnen slapen en spelen zorg je er voor dat ze een knusse en veilige eigen plek hebben in huis. Extra grote zolders kun je bovendien opdelen in maar liefst twee slaapkamers, zodat je meerdere kinderen hun eigen plekje kunt gunnen.

Het kan ook zijn dat je zelf juist de zolderetage wilt gaan betrekken. Het is dan ook goed om je slaapkamer interieur zo in te richten, dat je voor jezelf een rustgevende oase creëert waarin je je na de drukke dag kunt terugtrekken.

Op welke wijze kun je je zolder transformeren tot slaapkamer?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig om je zolder op een doe het zelf manier om te toveren tot een slaapkamer. Zorg er voor dat je voldoende ventilatiemogelijkheden hebt. Hiervoor kun je onder meer een extra dakraam of zelfs een dakkapel plaatsen. Werk daarna de wanden mooi af. Voor de schuine wanden van je zolder kun je onder andere plaatmateriaal gebruiken, wat er voor zorgt dat de ruwbouw van het dak netjes uit het zich wordt weggewerkt. Dit plaatmateriaal kun je vervolgens de kleur en het dessin geven dat jij wenst. Behandel ook de rechte wanden met dezelfde, of juist een contrasterende kleur. Vervolgens kun je aan de slag met het gereed maken van je slaapkamer interieur. Ten slotte kun je gaan genieten van jouw mooie, nieuwe slaapkamer!

 

Comments are closed.