Kenmerken betreffende een oude vloer

Vooral als men een woning heeft waar men een ouderwetse en natuurlijke sfeer aan wil geven is de keuze voor een oude vloer ideaal te noemen. Deze kan van diverse materialen vervaardigd zijn en op een dusdanige manier bewerkt zijn dat een nieuwe er uitziet als een echte oude.

Oud hout voor een authentieke sfeer

Bij een oude vloer kan men een onderscheid maken tussen een die gelegd wordt en bestaat uit echt oud materiaal en tussen een die nieuw is, maar door een speciale behandeling een oud karakter krijgt. Voor een oude vloer kan men zowel kiezen uit hout als uit een ondergrond van plavuizen.

Vervaardigen, behandelen en leggen

  • Eén van de mogelijkheden die er zijn om een oude vloer te creëren is door een houten vloer een speciale behandeling te geven, waarbij men ook wel spreekt van een gerookte of een vloer die getrommeld is. Ook met hardwaxen kan men een oud resultaat bereiken.
  • Voor wat betreft de houtsoorten zijn er ook meerdere keuzemogelijkheden en kan men kiezen voor een variant met veel knoesten en barsten.
  • Als men een oude vloer wil van plavuizen zijn er ook diverse mogelijkheden.
  • Er zijn volop mogelijkheden voor het leggen van een authentieke houten vloer, waarbij men kan denken aan houten delen die bijvoorbeeld afkomstig zijn uit een klooster of uit een kasteel.
  • Ook zijn er verschillende opties met betrekking tot het vervaardigen van een oude vloer door van bestaand oud hout dat bijvoorbeeld afkomstig kan zijn van oude balken waaruit houten delen gezaagd kunnen worden.

Bron: http://www.goedkoopvloertje.nl/

oude-vloer

Comments are closed.