Hoe kom je van ongedierte in je tuin af?

Niemand zit natuurlijk te wachten op ongedierte in je tuin. Maar wanneer je niet de juiste voorzorgmaatregelingen neemt, kunnen mollen sneller in je tuin komen dan je lief is. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het voorkomen en bestrijden van ongedierte en de schade die het kan aanrichten. Snel verder lezen wanneer je last hebt van ongedierte of dit wilt voorkomen.

Knaagdieren

Knaagdieren zoals mollen, ratten en muizen kunnen veel schade in je tuin aanrichten of bij je in huis. Het feit dat deze knaagdieren graag hun tanden gebruiken verklaart dat ze veel schade kunnen aanrichten. Ratten en muizen knagen graag aan de wortels van planten of aan de kabels in huis. Daarnaast kunnen ze eenvoudig ziektes met zich meebrengen en laten ze uitwerpselen achter.

Bij mollen is het een ander verhaal. Deze verplaatsen zich onder de grond en kunnen hiermee grondverzakkingen veroorzaken. In een korte tuin kunnen ze jouw tuin omspitten, waardoor er veel schade kan ontstaan.

Hoe kun je ze voorkomen?

Knaagdieren hebben over het algemeen één ding gemeen en dat is dat ze niet goed tegen ultrasone geluiden kunnen. Deze geluiden, die wij mensen niet kunnen horen, worden als onaangenaam beschouwd door knaagdieren waardoor ze op de vlucht zullen staan om uit de buurt zullen blijven.

Wanneer je al last hebt van mollen, muizen of ratten is het wellicht beter om voor een klem of een val te kiezen. Deze methodes zijn effectief, maar niet de meest diervriendelijke methoden (zeker de mollenklem niet). Neem een kijkje op ongediertebestrijding om van knaagdieren in je tuin of huis af te komen.

Comments are closed.