Het tegengaan van mollen. Hoe doe je dat?

Mollen zijn kleine onschuldige lijkende beestjes, die veel schade kunnen aanrichten. Het zijn dieren die prima alleen kunnen zijn, maar in hun eentje veel schade aan jouw tuin kunnen aanrichten. In dit artikel vertellen we graag meer over het bestrijden en voorkomen van mollen.

Tot waar toe zijn mollen in staat?

Mollen verplaatsen zich nou eenmaal onder de grond en hebben hierbij niet door dat ze veel schade aan jouw tuin aanrichten. De tunnels die mollen graven om zich voor te bewegen kunnen voor verzakkingen gaan zorgen, wat uiteindelijk veel geld kan gaan kosten. Zoals al eerder aangegeven is één mol voldoende om jouw hele tuin om te splitten. Wil je dit niet laten gebeuren? Dan zal je mollen moeten voorkomen, wat gelukkig erg eenvoudig is!

Het voorkomen van mollen

Met de juiste verjagers kunnen mollen eenvoudig voorkomen. De meest betaalbare en effectiefste methode is de ultrasone geluiden. Mollen kunnen niet goed tegen deze geluiden en zullen daarom jouw tuin vermijden. Het mooie aan de ultrasone geluiden is dat andere knaagdieren hier ook niet tegen kunnen, waardoor niet alleen mollen uit je tuin blijven maar ook ratten en muizen.

Wanneer je al last hebt van mollen in je tuin is het wellicht beter om te kiezen voor een mollenklem of een mollenval. Een mollenklem is nou niet bepaalt diervriendelijk. Bij een mollenval vang je de mol en kun je deze ergens anders weer vrijlaten. Op de website van mollenverjagers vind je meer informatie over mollen en hoe je deze het beste kunt voorkomen of bestrijden. Gelukkig zijn de meeste mollenverjagers goed betaalbaar!

Comments are closed.