3 essentiële tips voor een veilige werksfeer in de technische branche

Als je werkzaam bent in de technische branche zijn er altijd veel voorschriften en regels die je moet volgen voor de veiligheid. In dit artikel lichten we een aantal tips toe die jou kunnen helpen om de veiligheid te waarborgen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid begint aan jouw carrière in de technische branche.

Leer alle ins & outs tijdens een VCA cursus en examen

Om er zeker van te zijn dat je alles leert én beheerst is een VCA cursus en examen sterk aan te raden. Je volgt eerst een training die wordt gegeven door een ervaren trainer. Na afloop van de training maak je een VCA examen. Als je het examen goed hebt afgelegd ontvang je een diploma. Er zijn verschillende soorten VCA cursus en examen waarmee je de Basis Veiligheid leert. Volgens de richtlijn vakbekwaamheid is het voor sommige beroepen verplicht om de cursus en het examen te hebben afgelegd, controleer dit altijd!

Bestel jouw werkkleding online

Naast veilig zijn moet je natuurlijk ook goed kunnen bewegen en daar geschikte werkkleding voor dragen. De kleding mag niet knellen of in de weg zitten bij de werkzaamheden die je uitvoert. Gelukkig is werkkleding online te bestellen. Houd altijd de veiligheidsvoorschriften erbij als je werkkleding online gaat bestellen, zo weet je zeker dat je niks vergeet en aan de eisen voldoet!

Leer als uitvoerder in de bouw alles over veiligheid en regelgeving

Als uitvoerder bouw ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten op de bouwplaats. Je zorgt dat wet- en regelgeving worden nageleefd, kwaliteitseisen worden behaald en dat projecten op tijd worden opgeleverd. Jij hebt de verantwoordelijikheid over de veiligheid en naleving van de regels. Als je de deeltijd hbo-opleiding volgt ben je vanaf dag één werkzaam als assistent uitvoerder bouw zo leer je vanaf het eerste moment wat het betekent om te voldoen aan alle eisen en regels die bij dit beroep horen.

Werken in de techniek: veiligheid voorop

Het belangrijkste om je te realiseren voordat je te werk gaat in de techniek is dat veiligheid altijd voorop staat. Niet alleen van jezelf, maar ook van jouw collega’s en omgeving. Het is zeer raadzaam (vaak zelfs verplicht) om jouw kennis te blijven opfrissen zodat je ook nieuwe ontwikkelingen mee krijgt. Zo weet je zeker dat je veilig te werk gaat in de technische branche!

 

Comments are closed.